PRAKTIKANTEN, TANGEN OG HJEMMESIDEN

Sofie Organic Seaweed Leave a Comment

Tangen

Tang er blevet min nye store passion, tænk sig alt den potentiale der ligger lige der under havoverfladen og bare venter på at vi kommer og høster den. Oven i købet kan vi høste den på bæredygtig vis, sådan at det på ingen måde går ud over naturens egene økosystemer. Det undre mig egentlig at jeg som datter af en marinbiolog, aldrig tidligere har fået øjnene op for denne del af havet spisekammer.

Sundhedsmæssigt har tang så meget at give til os som mennesker. Tang er hjernemad og med sit høje indhold af gode kostfibre, jod, omega-3 og -6 fedtsyre og meget meget mere, har det formentlig lagt hele grunden for vores hjerners udvikling tilbage i oldtiden. I tidligere tiders samfund spillede tang nok en langt stører rolle i vores kost, blandt andet som kilde til den livsvigtige salt i form af sortsalt, og som kilde til jod der har holdt sygdomme som stroma fra livet . Det er gået fra hverdagsmad, til fattigmands kost, men med udviklingen af det moderne landbrug har vi helt glemt hvor vigtig en kilde til næring det er.

Tang i køkkenet

Jeg er ved at drive min familie til vandvid med alle mine mere eller mindre vellykkede forsøg på at inkorporere tang i kosten der hjemme. Under de mere vellykkede forsøg hører chutney af grønne tomater og tang, tangsyltede grønne bønner, tang brød og sidst men ikke mindst vores hverdags klassiker råkostsalat med ristede sesamfrø og tang. Min mand nedlage dog veto mod det, da jeg forsøgte at inkorporere tang i min hjemme kogte marmelade.

Tang tabletter

Familien er ikke helt hoppet med på tang bølgen, så for at få så meget tang inkorporeret i min hverdag er jeg begyndt at spise vores tang tabletter som du kan købe her på siden.

Sofie

Sofie

Brænder for økologi, tang og kvalitet
sponseret indhold
Sofie

Latest posts by Sofie (see all)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *