Organic Seaweed

Organic Seaweed Nyhedsbrev Nr. 1

Sofie Ikke kategoriseret Leave a Comment

Hvem er Organic Seaweed ?

Mette Albrechtsen (uddannet arkitekt) er initiativtageren der i sommeren 2015 startede Organic Seaweed, da hun i bogstaveligste forstand hoppede i havet med det formål for øje, at udnytte tangens potentialer på en skånsom og bæredygtig måde – og med naturen er i fokus. Det har resulteret i helselinjen ”TANG”, som udelukkende består af økologiske produkter indenfor kosttilskud, fødevarer, SPA og kosmetik.

UmamidrysØkologiske tangtabletterTang Spa

Hvad vil vi?

Vi dyrker, høster og omdanner tang til økologiske højværdiprodukter. Og som de første i Danmark, har vi været med til at udvikle en økologisk certificeringsmetode for dyrkning af økologisk tang på det naturlige substrat (ikke linebaseret). Det er nemlig et vigtigt udgangspunkt for OS, at tage hensyn til naturen, de naturlige tangforekomster og havmiljøet – samtidig med at vi skaber ernæringsrigtige produkter – og gør det på en ressourcebesparende måde.
Indtil videre foregår alt ved håndkraft og ved brug af gamle maskiner, men vi ved, at hvis vores målsætning skal holde om at kunne udvikle tangbranchen herhjemme, så skal vi som pionéer også udvikle nye høst- og tørringsmetoder, forretningsidéer, samarbejdsrelationer og salgsmetoder – Ellers eksisterer vi ikke om et par år.

Hvad kan tang?

Organic Seaweed

Vi bruger indtil videre kun tang i vores produkter. Og når vi udvikler vores TANG-produkter tager vi udgangspunkt i de egenskaber, som tang og især brunalgerne blære- og savtang besidder.
Først og fremmest indeholder brunalgerne alle vitaminer – undtagen D-vitamin, en lang række mineraler og sporstoffer – op til 100 gange højere indhold end i grøntsager dyrket på land, og ikke mindst fucoidan – et antioxidant som kun findes i brunalgerne og som forskere verden over forsker intenst i pt. især pga. stoffets stærke anti-oxidative og anti-cancer egenskaber. I det hele taget sættes tang i forbindelse med Asiaternes lave forekomst af de livsstilssygdomme, som vi ser i stigende grad i vores vestlige verden.

Hvorfor spise tang?

Og ja – TANG er stærkt undervurderet og underspist – og selvom vi i Danmark har 8500 km kystlinje og mere end 400 tangarter, så har vi i generationer ikke værdsat tangens super sunde egenskaber.
Og derfor har vi sat os for at dykke ned under overfladen og formidle den viden vi har om tang. Men da vi ikke må anprise – dvs. fortælle om de positive helbredsmæssige virkninger, som tang har, vil vi i de efterfølgende nyhedsbreve sætte fokus på tang gennem interviews med fremtrædende ernæringseksperter, tilbage meldinger fra vores kunder og de mange Tang-spisere, som har mærket fordelene af tang på egen krop – fx ifm. lindring af tarm- og gigtsygdomme samt hudsygdomme som psoriasis og eksem.

Hvordan definerer Organic Seaweed begrebet bæredygtighed?

Vi vil som en bæredygtig, økologisk og kommerciel virksomhed forene flere hensyn – 380 grader rundt jf. Brundtland rapporten (sociale, økonomiske og miljømæssige forhold) i en værdibaseret balance. (henvisning til ”Donut-modellen” af Jane Crowford.
Som en kommerciel virksomhed, skal vi på samme tid, kunne stå på egne ben og tjene penge, så vi kan udvikle sunde økologiske produkter samtidig med, at vi udvikler virksomheden, skaber arbejdspladser og passer på naturen. Vi har kun én klode og den skal vi passe på.

 

Hvordan påvirker vi vores omgivelser?

Vi har netop modtaget 95.000 kr. fra NRGIs Værdipulje mhp. at energioptimere vores produktionsfaciliteter, som ligger på Mols og under samme tag som Mols Organic. Desuden er der øremærket midler til at udarbejde en LCA – En livscyklusanalyse ser på, trin for trin, hvor meget vores økologiske råvareprodukt skader miljøet i løbet af dets ”liv” – fra råvaren høstes til fremstillingen af produktet, transporten af råvarer og produkt, og til slut når produktet er blevet til affald og skal bortskaffes.
En LCA er således vigtig for, at vi kan dokumentere det vi gør, finde og begrunde den mest bæredygtige vej – både for OS og for naturen som vi henter vores råvarer i.
Tusind tak til NRGI fordi I, vores lokale energiforsyningsselskab, kan se nødvendigheden af vores bæredygtige indsatser.

Organic Seaweed

Hvem blev vinderen af TANG konkurrencen?

Se her, hvem der vandt vores TANG-konkurrence, som vi gennemførte på dette års Helsam Messe. Måske er du den heldige vinder af et års forbrug af økologiske tangtabletter?
Den heldige vinder er: Jette Noes
Vi vil i forbindelse med udleveringen af præmien samtidig gerne interviewe vinderen om hendes tangviden og få lov at bringe et ultrakort interview på vores Facebook side: Organic Seaweed – Ebeltoft Vig ApS

Kort om indholdet af næste nyhedsbrev?

  • Interview – hvorfor er tang sundt og hvem kan det hjælpe?
  • Hvordan kan tang være økologisk?
  • Hvordan bevarer OS tangens probiotiske virkning?
Sofie

Sofie

Brænder for økologi, tang og kvalitet
sponseret indhold
Sofie

Latest posts by Sofie (see all)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *