Hvilken tang egner sig bedst til kosttilskud?

Vi anvender brunalgerne til kosttilskud, netop fordi de har vist sig at indeholder de højeste koncentrationer af de næringsstoffer, der egner sig bedst til kosttilskud, herunder en lang række vitaminer, sporstoffer og mineraler samt alle de væsentlige aminosyrer som er byggestene for proteinerne.

Og da tang er primærkilden til omega 3, skal fiskene spise tangen for selv at kunne danne de vigtige omega-fedtsyrer.

Endelig kan vi anbefale dig at google/søge information om Fucoidan, som er et bioaktivt stof i brunalgerne, der pt. forskes i i sammenhæng med stoffets indvirkning på immunforsvaret, cancer og HIV. Denne sammenhæng er endnu ikke dokumenteret på mennesker.

Kan vi så erstatte vitaminpillen med tangtabletter?

Nej, din vitaminpille er sammensat af en række vitaminer, som er nøje afmålt den anbefalede daglige dosis (RI). Vores tangtablet indeholder varierende mængder af mange forskellige naturlige næringsstoffer, hvoraf du kan finde de vigtigste her. Det er jodindholdet der begrænser det daglige indtag af tangtabletterne til to pr dag, idet Fødevarestyrelsen anbefaler at voksne indtager mellem 45 ug – 250 ug Jod om dagen med et anbefalet dagligt jodindtag på 150 mikrogram for voksne og 70 mikrogram pr. dag til børn (1-10 år).

Ved at spise vores økologiske tangtabletter får du ca. 62 mikrogram Jod pr tablet, hvilket betyder at børn anbefales at spise en tablet om dagen og voksne to. Men husk – kosttilskud bør aldrig erstatte en sund og varieret kost, højst supplere

Hvilken lovgivning skal vi overholde?

Da vi er underlagt Fødevarestyrelsens regler for både produktion og salg af kosttilskud samt økologiske fødevareprodukter, skal vi leve op til de særlige regler, der gælder for områderne. Desuden skal vi leve op til EU’s forordning om ernærings- og sundhedsanprisninger (1924/2006), hvorfor vi kun kan beskrive produkterne ved de allerede godkendte anprisninger. Derfor anbefaler vi dig, at du selv orienterer dig om hvilke næringsstoffer tang, især brunalgerne buletang, savtang og blæretang indeholder.

Hvordan bevares næringsstofferne i gennem hele tabletproduktionen?

Vi modtager den senest høstede råvare pakket i 1 kg poser, som har en holdbarhed på minimum 2 år fra datostemplingen.

Herefter granuleres tangpulveret og tørres ved max 27 gr.

Derefter blandes granulatet med de godkendte hjælpestoffer, som sikrer at granulatet kan anvendes i tabletmaskinen. Disse stoffer er godkendte til fremstilling af økologiske produkter. Og vi anvender enten slet intet eller under 1 %, alt efter behov og de variationer der findes i tangpulveret vi modtager, og som afhænger af årstid og voksested.

Derefter pakkes tabletterne på glas, der ikke bluffer en større mængde, men svarer til indholdet af tabletter, så vi undgår at køre rundt med luft på landevejene.

Herefter sælges vores økologiske tangtabletter via vores netshop eller de butikker, som du kan se en liste over her

Hvad betyder det at produktionen er bæredygtig og økologisk?

Vi anvender kun økologiske, naturlige og godkendte råvarer til de økologiske produkter, og vi anvender færrest muligt ressourcer, når vi tørrer, fragter og forarbejder tangen. Ligesom vi er underlagt kontrol af myndighederne. Se vores smiley her

Derfor er vores økologiske og bæredygtige produktionslinje, med til at sikre dig, at tangen vokser i rent vand, at den kan regenerere naturligt, og at du kun får den rene og økologiske vare produceret uden spild af ressourcer.

For at vi hele tiden kan udvikle økologiske tangprodukter af høj kvalitet og som du har behov for, vil vi meget gerne have din feedback. Gå derfor ind og giv dit besyv med på vores nyheds-blog her